ESR چیست ؟
دستگاه سدیمان ریدردستگاهی ازمایشگاهی که برای اندازه گرفتن میزان رسوب گلبول های قرمز خون استفاده میشود.
در ازمایش esr دو روش اصلی برای اندازه گیری وجود دارد: روش اول وسترگرن westergrenو روش دوم Wintrobeوینتروب. که هرکدام از این روش ها نتایج کمی متفاوتی به ما میدهد که در ادامه ی مقاله توضیح خواهیم داد.
در این دستگاه ها از نور مادون قرمز استفاده می شود تا میزان دقیق رسوب گلبول های قرمز را که در لوله های خلاء به طور جداگانه تهیه می شوند ، با دقت اندازه گیری کند.
لوله های خلاء امکان جمع آوری مستقیم نمونه را دارند پس کاربر میتواند از همن اول مستقیما نمنه را در لوله خلا قرار دهد.
نتایج ازمایشی که با دستگاه سدیمان ریدر گرفته میشود معمولا در زمان کوتاهی بدست می اید.
برای همین آزمایش سرعت رسوب گلبول قرمز یا همان (ESR) را تست سرعت رسوب هم میگویند.
آزمایش ESR چیست؟
دکتر در کنار سایر اطلاعات یا نتایج آزمایش به نتیجهی تست ESR هم نگاه می کند تا تشخیص درست بتواند بدهد. این آزمایش خون مخصوص تشخیص یک بیماری خاص نیست بلکه برای تشخیص بودن یا نبودن عفونت در بدن است زیرا زمانی که در بدن عفونت باشد سرعت غلیظ شدن خون چند برابر میشود. به همین دلیل میتوان از تست ESR برای کنترل بیماریهای التهابی استفاده کرد.
چرا تست esr مهم است؟
اگر دچار التهاب باشید، گلبول های قرمز خون بهم میچسبند و تشکیل توده میدهند. این توده روی سرعت تهنشین شدن گلبول قرمز در نمونه خون تاثیر گذار است.
این تست به پزشک معالج اجازه میدهد میزان تشکیل توده را مشاهده کند. هرچه گلبولها تند تر و سریع تر به انتهای لولهی آزمایش برسند، احتمال بروز التهاب بیشتر میباشد.
در مجموع، تست ESR میتواند التهاب را در بدن تشخیص دهد و اندازه گیری کند. ولی علت التهاب را نمیتواند مشخص کند.
این تست درواقع یک خون گرفتن ساده است و بعد از گرفتن نمونه ی خوننمونه مان به آزمایشگاه فرستاده شده و داخل یک لوله نازک قرار میگیرد تا یک ساعت تحت تاثیر جاذبه باشد.. طی این یک ساعت و پس از آن، متخصص آزمایشگاه میزان و شدت رسوب گلبول قرمز و تعداد گلبولهایی که تهنشین شده را میتواند ارزیابی کند.
تست ESR انواع مختلفی دارد که در ادامه به ان میپردازیم.
دو روش برای اندازهگیری سرعت رسوب گلبول قرمز وجود دارد :
1- روش وسترگرن
که در این روش، نمونه خون را وارد لولهی وسترگرن میکنند تا سطح خون به 200 میلیمتر برسد.
سپس لوله را بهصورت عمودی به مدت یک ساعت در دمای اتاق میگذارد.
پرکاربردترین روش تست ESR همین تست میباشد.
2- روش وینتروب
روش وینتروب شبیه به روش وسترگرن میباشد ولی با این تفاوت که ارتفاع لوله مورد استفاده 100 mm و نازکتر از ان میباشد.
که یکسری ایراد هایی دارد؛یکی از ایرادهای این روش تست رسوب گلبول قرمز این است که حساسیت آن نسبت به روش وسترگرن کمتر هست.
شرکت آرا راستین آزما (ARA) با تکیه بر مهندسین متخصص فنی و کارشناسان حرفه ای این افتخار را دارد که شما را در ضمینه ی سرویس و تعمیر و دیگر خدمات انواع دستگاه های ازمایشگاهی یاری دهد .
تماس با مهندس آرا : 09127867976
کلید واژه: مهندس آرا – آرا راستین آزما – تعمیر دستگاه های آزمایشگاهی – ژنتیک – سلولی مولکولی – صنایع غذایی – mohandes Ara – Ara Rastin Azma
کلید واژه: مهندس آرا – تعمیر سدیمان ریدر – صنایع غذایی – آرا راستین آزما – خدمات تخصصی فنی
تعمیرات تجهیزات آزمایشگاهی، سرویس میکروسکوپ سرویس و تعمیر، دوربین میکروسکوپ،لنزمیکروسکوپ، اتوکلاو، ژلداک،ژل داک ،سانتریفیوژ، میکروفیوژ، سمپلر، تعمیر و سرویس سمپلر، سرویس سمپلر، کالیبراسیون سمپلر، کالیبراسیون، تجهیزات آزمایشگاهی ، آزمایشگاه عمومی،ژنتیک سلولی مولمولی، صنایع غذایی، هات پلیت، الکترومنتل،ریل تایم، کرایوسکوپ،روتاتور، شیکر،ترموسایکل ، پی سی ار، خدمات فنی آزمایشگاهی،