هات پلیت یا اجاق بشقابی،
یکی از تجهیزات و دستگاه های آزمایشگاهی پرکاربرد و مورد استفاده در محیط های آزمایشگاهی است که غالبا بعنوان یک صفحه حرارتی، برای ترکیب کردن و حل کردن محلول ها و همچنین گرم کردن نمونه ها در ظروف آزمایشگاهی برای کاربران مورد استفاده قرار می گیرد.
طرز کار با هات پلیت آزمایشگاهی
برای استفاده از هات پلیت در آزمایشگاه و گرم کردن نمونه ها، ما می توانیم به دو روش زیر عمل نماییم:
روش معلق سازی
در این روش برای گرم کردن محلول ها، از تماس غیر مستقیم ظروف با هات پلیت استفاده می کنیم؛ بدین صورت که با معلق سازی ظروف شیشه ای در بالای صفحه هات پلیت و عدم تماس مستقیم، در ابتدا دمای ظروف را کاهش می یابد و سپس باعث گرم شدن محلول ها می شود. این روش برای گرم کردن نمونه هایی که دمای زیر جوش هستند بسیار مناسب می باشد.
روش سرپا کردن ورق قلع
در این روش با قرار گیری ظرف شیشه ای بالای صفحه هات پلیت، ورقه قلعی را از قسمت بالای ظرف و تا پایین سطح دستگاه می پوشانیم تا علاوه بر پوشانده شدن ظرف، بیشتر قسمت های هات پلیت آزمایشگاهی نیز پوشانده شود. سپس از این طریق محلول های موجود درون ظرف را به تدریج گرم می نمایید.
همچنین این روش برای ظروف شیشه ای که باید در دمای بالا گرم شوند بسیار مناسب است.
کاربرد هات پلیت (Hot plate)
این دستگاه کوچک و رومیزی، با داشتن صفحه مسطح از جنس فلز های رسانا و یا سرامیک، برای قرار گیری شیشه آلات آزمایشگاهی حاوی محلول مورد نظر و دارای المنت حرارتی، باعث گرم شدن محلول های روی دستگاه و یا ترکیب آن ها می شود.
انواع هات پلیت آزمایشگاهی
در حال حاضر هات پلیت ها در انواع مختلفی طراحی و در بازار عرضه می شوند به گونه ای که برخی از آنها ضمن گرم کردن، قادرند تا بصورت همزمان، فرآیند حرارت دادن و هم زدن را انجام دهند.
هات پلیت استیرر (همزن مغناطیسی)
یکی از پرکاربردترین مدل های هات پیلت آزمایشگاهی می باشد که با کمک آهنربا ی موتوری قادر به چرخش میله همزن و حل کردن نمونه های موجود در دستگاه می شود. همچنین این دستگاه به جهت برخورداری از یک صفحه نمایش دیجیتالی، امکان تنظیم دما و سرعت همزدن را برای مصرف کنندگان فراهم می نماید. به همین منظور برای جداسازی نمونه ها، جلوگیری از گرمای بیش از حد و عدم شکل گیری نقطه داغ، بکار برده می شود.
شیکر آزمایشگاهی
این مدل از هات پلیت آزمایشگاهی نیز به جهت داشتن صفحه ای متحرک (بصورت دورانی، لرزشی، رفت و برگشت و الا کلنگی) همراه با قابلیت کنترل سرعت حرکت صفحه، برای هوادهی و تکان دادن و همزدن نمونه های محلولی مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین شیکر آزمایشگاهی دیجیتالی تایمردار در حال حاضر در ابعاد مختلف و متناسب با شیشه آلات آزمایشگاهی چون لوله، ارلن و… طراحی و تولید می شود.
شیکر لوله (ورتکس میکسر)
این دستگاه نیز مدلی از شیکر آزمایشگاهی می باشد که به جهت برخورداری از یک هد کوچک برای قرارگیری انتهای لوله آزمایشگاهی، برای مخلوط کردن نمونه ها در داخل این ظرف و جدا کردن رسوب نمونه ها پس از سانتریفیوژ مناسب است.
هات پلیت مگنت Hot Plate آزمایشگاهی
این دستگاه آزمایشگاهی از ترکیب هات پلیت با همزن مغناطیسی طراحی و تولید می شود به گونه ای که این مدل از هات پیلت آزمایشگاهی قادر است تا بصورت همزمان عمل گرم کردن و حل کردن نمونه را انجام دهد. که خود شامل چهار مدل تک خانه، چند خانه، دیجیتالی و آنالوگی می بیجیاشد.
شرکت آرا راستین آزما (ARA) امیدوار است این مطلب برای شما مفید بوده باشد. شما میتوانید برای تعمیر هات پلیت مگنت و خدمات فنی این دستگاه و دستگاه های آزمایشگاهی دیگر با شرکت آرا راستین آزما (ARA) تماس بگیرید:
مهندس آرا: 09127867976
کلید واژه: مهندس آرا – آرا راستین آزما – تعمیر دستگاه های آزمایشگاهی – ژنتیک – سلولی مولکولی – صنایع غذایی – mohandes Ara – Ara Rastin Azma
کلید واژه: مهندس آرا – آرا راستین آزما – ARA - هات پلیت مگنت – تعمیر هات پلیت مگنت – خدمات فنی آزمایشگاهی – خرید دستگاه های آزمایشگاهی-تعمیرات تجهیزات آزمایشگاهی، سرویس میکروسکوپ،تعمیر میکروسکوپ، سرویس و تعمیر، تعمیر اتوکاتو، دوربین میکروسکوپ،لنزمیکروسکوپ، تعمیر آون،تعمیر کوره،کوره،آون، اتوکلاو، ژلداک،ژل داک ،سانتریفیوژ، میکروفیوژ، سمپلر، تعمیر و سرویس سمپلر، سرویس سمپلر، کالیبراسیون سمپلر، کالیبراسیون، تجهیزات آزمایشگاهی ، آزمایشگاه عمومی،ژنتیک سلولی مولمولی، صنایع غذایی، هات پلیت، الکترومنتل،ریل تایم، کرایوسکوپ،روتاتور، شیکر،ترموسایکل ، پی سی ار،دستگاه پی سی آر، انکوباتور، پی اچ متر، یخچال دار، خدمات فنی آزمایشگاهی،