دستگاه انکوباتور چیست؟ کاربرد انکوباتور در آزمایشگاه

انکوباتور چیست ؟

 

 

گرمخانه یا انکوباتور (Incubator )

ابزاری در آزمایشگاه است که برای کشت و رشد دادن نمونه‌های زنده مانند سلول‌ها یا میکروب‌ها به کار می‌رود.

این وسیله با کنترل رطوبت، دما، میزان اکسیژن و دی‌اکسید کربن شرایطی مناسب برای رشد ارگانیسم‌های زنده فراهم می آورد.

 

یکی از ویژگی‌های مهمی که در انکوباتورها باید به آن دقت کرد همدمایی و یکنواختی محفظه داخلی می‌باشد؛ زیرا عدم یکنواختی دما در این تجهیزات حساس آزمایشگاهی موجب خرابی نمونه‌ها می‌شود .

انواع انکوباتور :

سه دسته اینکوباتور وجود دارد:

صنعتی، پزشکی و آزمایشگاهی.

در آزمایشگاه ها از انواع مختلفی از انکوباتور ها در رنج دمایی  مختلف مانند: انکوباتورهای معمولی یا حرارتی با محدوده دمای ۳۰ تا  ۷۰  درجه سانتیگراد، انکوباتور یخچالداربا محدوده دما با میانگین  ۵ –  تا  ۷۰+  درجه سانتیگراد، انکوباتور شیکردار و انکوباتورCO2  مورد استفاده قرار میگیرد.

کاربر انکوباتور ها در کجاست؟

از کاربرد های مهم این دستگاه در صنایع مختلف میتوان به آزمایشگاه صنایع دارویی، تشخیص طبی و کنترل کیفی، تست لوازم صنعتی، آزمایشگاه های زیست شناسی سلولی و مولکولی، کشت سلول های باکتریایی و یوکاریوتی، میکروبیولوژی، مواد غذایی و لوازم آرایشی و بیوتکنولوژی، زمینه های دامپزشکی و آزمایش های بیوشیمیایی و ژنتیک اشاره کرد.

وجود این دستگاه جهت اطمینان از اینکه نمونه های شما در محیط با ثبات باقی می ماند، ضروری است.

در کار هایی نظیر:
•    جهت کشت و رشد میکروبی در آزمایشگاه
•    جهت رشد طولانی مدت و یا رشد سریع موجودات زنده  
•    تولید کلنی های میکروبی
•    در زمینه صنایع غذایی: اینکوباتور یخچالدار برای رشد کپک

 جهت حفظ موجودات زنده که بعدا مورد استفاده قرار خواهند گرفت  
•    در زمینه حیوان شناسی : جهت پرورش حشرات و طیور و جوجه ریزی آنها  
•    فراهم نمودن شرایط قابل کنترل جهت ذخیره نمونه

 

انکوباتور- محیط کشت-

نکات ایمنی در استفاده از انکوباتور:


–    عدم استفاده از مواد قابل اشتعال مانند الکل، اتر، بنزین و پروپان
–     تعویض به موقع ظروف آب
–    رعایت فاصله مناسب محیط کشت جهت همگن سازی جریان هوا
–    قرارگیری دستگاه در مکان هایی با تهویه مناسب، به دور از درب اصلی و هواکش ها و جریانات هوایی زیاد
–    خشک نمودن دیواره و دستگاه جهت جلوگیری از رشد آلودگی
   استفاده از تجهیزات و لوازم جانبی مورد تایید کمپانی تولید کننده
–    استفاده از سینی و ظروف و لوازم جانبی سالم و بدون آثار آسیب و خوردگی
–    استفاده ازدستکش لاتکس هنگام برداشت یا جابجایی ظروف کشت
–    استفاده از آب مقطر در مخزن آب دستگاه

 

تفاوت آون آزمایشگاهی با انکوباتور

در محیط آزمایشگاهی، معمولا لازم است وسایل را گرم کرده و یا حیوانات کوچک و موجودات را گرم نگه داشت. این کارها را می توانیم با دستگاه انکوباتور یا آون انجام دهیم. 

اصول دستگاه انکوباتور

دستگاه انکوباتور دستگاهی احاطه شده می باشد  که برای کارهای مختلف محیط کنترل شده ای را فراهم می نماید. این وظایف شامل نگه داشتن حیوانات در دمای لازم برای تولد و یا رشد است. به عنوان نمونه، رشد جوجه های کودک یا گرم کردن تخم ها برای جوجه ریزی از جمله کاربردها است.

دستگاه انکوباتور همچنین یک محیط کنترل شده برای رشد میکروارگانیسم ها می باشد. این برای کارهای علمی مثل رشد فرهنگ میکروبی مفید می باشد. استفاده از دستگاه جوجه کشی BOD در میکروب شناسی در این گروه است.. دستگاه انکوباتور BOD (اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی) در دمای پایین برای جوجه کشی موادی مانند مخمر و کپک کار می کند. این کار به طور کلی در دمای بین 68 و 77 درجه فارنهایت انجام می گیرد.

کار آون آزمایشگاهی چیست؟

همرفت هوای اجباری در یک آون، که به آن اجاق همرفت مکانیکی نیز می گویند، یک فن یکپارچه هوای داخل محفظه را به طور فعال حرکت داده و منجر به توزیع یکنواخت دما در محفظه شده و گرم شدن سریع و زمان بازیابی را فراهم می نماید.

از مزایای این نوع آون ها می توان به این حقیقت اشاره کرد که منجر به نتایج قابل تولید مجدد شده و در هنگام باز شدن درب فرایند خشک شدن بسیار سریعتر می باشد، به این معنی که دما با سرعت بیشتری به دمای تنظیم شده باز خواهد گشت.  

از آون های وکیوم که به اجاق های خشک کن نیز معروف می باشند برای از بین بردن رطوبت مواد بدون پخت آنها می توان استفاده کرد. گرما از دیواره های جانبی تولید شده و به یک پمپ خلا خارجی برای ایجاد یک محیط کم فشار نیاز دارد که اکسیداسیون هنگام خشک شدن را حداقل می کند. در کوره های همرفت جاذبه، هوای گرم وقتی منبسط می شود به طور طبیعی بالا رفته و کمتر از هوای اطراف متراکم می شود. این اجاق ها جایگزینی با قیمت ارزان برای اجاق های همرفت اجباری می باشند.

شرکت آرا راستین آزما ارائه دهنده خدمات فنی و آزمایشگاهی امیدوار است با این مطلب توانسته باشد اطلاعات مفیدی به شما عزیزان ارائه داده باشد. برای تعمیر سوکسله یا سرویس دوره ای دستگاه با ما تماس بگیرید:

مهندس آرا: 09127867976

کلید واژه: مهندس آرا – آرا راستین آزما – تعمیر دستگاه های آزمایشگاهی – ژنتیک – سلولی مولکولی – صنایع غذایی – mohandes Ara – Ara Rastin Azma
کلید واژه: مهندس آرا – تعمیر آون آزمایشگاهی – خرید آون – آزمایشگاه عمومی – آرا راستین آزما – خدمات تخصصی فنی

 

در صورت داشتن  انکوباتور ، شما میتوانید تعمیر انکوباتور یا سرویس انکوباتورخود را به شرکت آرا راستین آزما (ARA) بسپارید.
تعمیرات تجهیزات آزمایشگاهی، سرویس میکروسکوپ،تعمیر میکروسکوپ، سرویس و تعمیر، تعمیر اتوکاتو، دوربین میکروسکوپ،لنزمیکروسکوپ، تعمیر آون،تعمیر کوره،کوره،آون، اتوکلاو، ژلداک،ژل داک ،سانتریفیوژ، میکروفیوژ، سمپلر، تعمیر و سرویس سمپلر، سرویس سمپلر، کالیبراسیون سمپلر، کالیبراسیون، تجهیزات آزمایشگاهی ، آزمایشگاه عمومی،ژنتیک سلولی مولمولی، صنایع غذایی، هات پلیت، الکترومنتل،ریل تایم، کرایوسکوپ،روتاتور، شیکر،ترموسایکل ، پی سی ار،دستگاه پی سی آر، انکوباتور، پی اچ متر، یخچال دار، خدمات فنی آزمایشگاهی،

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *