دستگاه ریل تایم پی سی آر (Realtime PCR)

 

ریل تایم پی سی آر چیست؟

ریل تایم پی سی آر (Realtime PCR)

چنانچه از مفهوم کلمه ریل تایم پی سی آر (Realtime PCR) برداشت می شود،  درواقع مانیتورشدن لحظه به لحظه یک پروسه می باشد.

مزیت دستگاه ریل تایم PCR؟

از جمله علت های دخیل در بوجود آمدن روش ریل تایم پی سی آر (Realtime PCR) ،مشکلات و نقص هایی بود که در PCR معمولی(ترموسایکل) و نیز احساس نیاز به یک روند دقیق تر برای تعیین کمی آن بود.

در این روش تشخیصی یک ماده فلورسنت مثل سایبرگرین (SYBR Green) یا اوا گرین (Eva Green) با یک واکنش متناسب به مقدار محصولات هر سیکل (دوره) متصل میشود و مقدار فلورسنت آن بوسیله یک دتکتور ( detector) ثبت میگردد.

مزایای روش ریل تایم (Real time PCR)

  • امکان بررسی و مشاهده لحظه به لحظه یک واکنش فراهم است و در هر دوره ( سیکل) ، کاربر میتواند پروسه تکثیر را مشاهده و بررسی کند. به عبارت دیگر و بطور خلاصه تکثیر در هر زمان قابل رویت و بررسی است.
  • شرایط ارتقا واکنش با مناسبترین غلظت DNA ، پرایمر و تعداد سیکل ها (دوره ها) برای تکثیر میسر است.
  • در هر زمان از کار دستگاه که کاربر تشخیص دهد میتواند برای جلوگیری از اتلاف وقت و انرژی کند میتواند واکنش را پایان دهد چون  روند PCR قابل رویت و بررسی است و عدم تکثیر و رفتن به حالت سکون کاملا مشخص است.
  • میزان دقیق و نسبی الگوی اولیه نمونه قابل شناسایی است.
  • واکنش ها سریع تر و در زمان کوتاه تری انجام می شوند.
  • محدوده تشخیص آن بیشتر از دستگاه PCR معمولی است بطوریکه اختلاف کمتر از 2 برابر هم نشان میدهد.

دستگاه ریل تایم پی سی آر (Realtime PCR)  با هدف تعیین میزان بیان ژن های موجودات زنده راه اندازی و ارتقا داده شده است. روش پی سی آر (PCR) ساده دارای نقص و محدودیت هایی از قبیل عدم توانایی مطالعه ی کمی میزان بیان یک ژن می باشد.

حالا در مورد  روش و مزایای ریل تایم پی سی آر (Realtime PCR)  ، در زیر به نکات مهم و مختصری برای ختم توضیحات اشاره میشود:

مانیتورشدن لحظه به لحظه یک پروسهمحل قرارگیری نمونه ها در دستگاه 

عملکرد سایبرگرین چیست؟

سایبرگرین (SYBR Green) رنگی است که با قرار گرفتن بین پایه های DNA به مولکولهای دو رشته ای DNA متصل میشود.

این رنگ یکی از مواد تشکیل دهنده مسترمیکس سایبرگرین برای استفاده در دستگاه ریل تایم پی سی آر (Realtime PCR) میباشد زیرا با وجود این ماده دستگاه ریل تایم میتواند در انتهای هر چرخه توالی ، مقدار امپلیفای (amplify) شدن DNA  را اندازه بگیرد.

چرا این محصول به DNA  اتصال پیدا میکند؟

هنگامی که محقق از مسترمیکس سایبرگرین استفاده میکند ، بعد از اتصال پرایمرها ، چند مولکول رنگ به رشته دوتایی DNA متصل میشود. اتصال به DNA  منجر به افزایش چشمگیر مولکول های سایبرگرین جهت انتشار نور میشود. در مرحله طویل شدن DNA تعداد مولکولهای سایبرگرین بیشتری به DNA  سنتز شده جدید، متصل میشود.

حساسیت رنگ سایبرگرین  موجود در مسترمیکس به نور چگونه است؟

رنگ سایبرگرین موجود در مسترمیکس ریل تایم حساسیت کمی به نور دارد بطوری که هر زمانی که برای کاربر امکان پذیر است باید از نور محافظت شود.

آیا رنگ سایبرگرین بی خطر است ؟

بله ، با توجه به تحقیقات بعمل آمده ، سایبرگرین نوعی رنگ سیانین است که در تحقیقات زیست شناسی مولکولی استفاده میشود و بی خطر بودن آن کاملا اثبات شده است.

شرکت آرا راستین آزما (ARA) امیدوار است که این با این مطلب توانسته باشد توضیح مفیدی از دستگاه ریل تایم به شما ارائه داده کند.

برای خدمات تخصصی فنی ، تعمیر و آموزش کیت و تجهیزات با شرکت آرا راستین آزما تماس بگیرید.

مهندس آرا: 09127867976

کلید واژه: مهندس آرا – آرا راستین آزما – تعمیر دستگاه های آزمایشگاهی – ژنتیک – سلولی مولکولی – صنایع غذایی – mohandes Ara – Ara Rastin Azma

کلید واژه: تعمیر ریل تایم – فروش ریل تایم – ریل تایم ریفربیش – مهندس آرا – شرکت آرا راستین آزما – سرویس دوره ای ریل تایم

 

تعمیرات تجهیزات آزمایشگاهی، سرویس میکروسکوپ،تعمیر میکروسکوپ، سرویس و تعمیر، تعمیر اتوکاتو، دوربین میکروسکوپ،لنزمیکروسکوپ، تعمیر آون،تعمیر کوره،کوره،آون، اتوکلاو، ژلداک،ژل داک ،سانتریفیوژ، میکروفیوژ، سمپلر، تعمیر و سرویس سمپلر، سرویس سمپلر، کالیبراسیون سمپلر، کالیبراسیون، تجهیزات آزمایشگاهی ، آزمایشگاه عمومی،ژنتیک سلولی مولمولی، صنایع غذایی، هات پلیت، الکترومنتل،ریل تایم، کرایوسکوپ،روتاتور، شیکر،ترموسایکل ، پی سی ار،دستگاه پی سی آر، انکوباتور، پی اچ متر، یخچال دار، خدمات فنی آزمایشگاهی،

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *